Maitinimas šios ligos gydymui ypač svarbus.
Tinkamas maitinimas sudaro sąlygas geresniam fiziniam vystymuisi, tuo pačiu ir ilgesniam, kokybiškesniam gyvenimui. Pakankamai geros mitybos vaikai atsparesni infekcijoms, ilgiau išsaugo sveikesnius kvėpavimo organus. Ilgą laiką buvo manoma, kad šia liga sergantys vaikai turi gerą apetitą, bet, deja, ne visada taip. Yra daug faktorių, mažinančių apetitą: tai besikartojantys vėmimai dėl kosulio, gastroezofaginis refliuksas, lėtinės kvėpavimo takų infekcijos, psichosocialiniai stresai ir panašiai.
Daugelis pasaulio dietologų rekomenduoja padidinti maisto kaloringumą iki 130% ir daugiau arba, kaip sakoma, “vyresniam pacientui skirti 1,5 porcijos”. Anksčiau buvusi nuomonė, kad reikia riboti riebalų kiekį maisto racione, nepasiteisino. Priešingai, riebalai yra didelis energijos šaltinis, gerina maisto skonį, papildo esencialias omega - 3 ir omega - 6 riebiąsias rūgštis, taip pat riebaluose tirpstančių vitaminų kiekį. Riebalams bendrame energetiniame balanse reikėtų skirti 35-40% (2/3 jų turi būti augalinės kilmės). Baltymų vaidmuo taip pat yra labai didelis, ypač pirmaisiais gyvenimo metais ir paauglystėje. Jų taip pat turi būti ir gyvulinės, ir augalinės kilmės. Angliavandeniai turi sudaryti 50% bendros energetinės maisto vertės.